Du behøver ikke tænke på det: myrer i huset. Eller kakerlakker. Nogle har endda rotter. Det sender rystelser ned ad ryggen, når du finder skadedyr i dit hjem eller kontor. Alligevel sker det meget. Du kan så gøre to ting: enten tackler du insekterne selv, eller også overlader du skadedyrsbekæmpelsen til fagfolk. Men hvornår overlader man kontrollen til fagfolk, og hvornår kan man selv tage fat?

Bekæmp selv skadedyr
Skadedyrsbekæmpelse er et ret bredt begreb. I betydningen: den ene type skadedyr er ikke den anden. I mange tilfælde burde du kunne ordne det selv. Et par myrer i huset og en maddingsboks og du løste problemet ret hurtigt. Men når myrerne tager flere affødte med sig, bliver det en anden historie. Og man skal ofte forholde sig til skadedyrsafvisende midler, som man får fra butikken, og som ikke virker meget eller slet ikke.

Vil du stadig selv tage fat på myrerne, kakerlakkerne, rotterne eller andre skadedyr? Så kan du bruge:

Pulver, skum eller granulat
Lokkekasser eller fælder
Sprayer mod skadedyr
Pulver, skum eller granulat indeholder gift. Så snart skadedyret kommer i kontakt med det, dør det. Men til det skal man sprøjte eller drysse sprøjtemidlet ved boligerne, vandreruter eller redepladser.

Med maddingskasser eller fælder kan du fange skadedyrene både døde og levende. Det bruger du lokkemad til. Ved at placere fælderne strategiske steder kan du sikre, at skadedyrene selv falder i fælden.

Endelig kan du bruge spray som skadedyrsbekæmpelse. Dette indeholder også gift. Man skal ikke selv sprøjte skadedyrene, men man skal sprøjte de steder, hvor de kommer. Vær særligt opmærksom på sømmene og revnerne, hvor skadedyr såsom kakerlakker kan trænge ind i dit hjem eller din ejendom.

Risici ved at kæmpe mod dig selv
Du kan selv bekæmpe skadedyr til en vis grad. Men der er en chance for, at du selv har for lidt viden om skadedyr, og hvordan de kan overleve og dermed vende tilbage. Desuden har pesticiderne fra butikken ofte også begrænsede sikkerhedsforanstaltninger, som også kan sætte dig i fare for dit eget helbred.

Men selvom disse uønskede besøgende vender tilbage selv i større antal, er det bare så rart at sætte en professionel skadedyrsbekæmper op. De får lov til at bruge meget mere effektive midler, så resultatet også bliver meget mere effektivt. Og meget hurtigere! Det er især rart!

Leave a Reply

Your email address will not be published.