Hvad kunne være sjovere end at dyrke dine egne planter og grøntsager til haven? Start med et frø, dyrk det til en lille plante og plant derefter planten i en kant. Nu skal du bare vente, til naturen har gjort sit arbejde, før du kan høste grøntsagerne. For at gøre det lettere at dyrke planter, kan det være værd at overveje at købe vækstlys. Der er flere netbutikker, hvor disse lamper sælges. Du kan læse mere om det i denne artikel.

Brug vækstlys hele året rundt
En af fordelene ved vækstbelysning er, at du kan dyrke planter hele året rundt. Hvis du ville så frøene direkte i jorden, skulle du vente til frostperioden er forbi. Dette kan nogle gange tage et godt stykke ind i april. Arbejder du med vækstbelysning, kan du plante fuldgyldige planter i det åbne land i april. På denne måde kan du hurtigere nyde friske grøntsager fra din have! I vintermånederne kan du bruge vækstlysene til at dyrke planterne i skuret. Du har måske ikke nok naturligt lys der, så planter uden vækstbelysning vokser næsten ikke eller dør endda.

 

Bæredygtige vækstlys med LED-belysning
I dag er næsten alle vækstlamper udstyret med LED-belysning. Fordelen ved LED-belysning er, at disse lamper er meget mere holdbare end de klassiske glødelamper og energibesparende lamper. Bæredygtigheden ligger både i antallet af brændende timer for et LED-vokselys, såvel som i dets energiforbrug. Hvis du som privatperson ville hænge et par vokselamper i garagen, ville du næppe mærke det på dit energiforbrug. På grund af det store antal brændetimer holder vækstlamperne også længe. Kort sagt en investering, du vil nyde som gartner!

Leave a Reply

Your email address will not be published.